Important GK For Assam Competitive Exams [Police, Forest, Agriculture, Bank, SSC etc] - PDF Download

assam gk,assam quiz questions and answers,assam history gk question and answer pdf,gk,assamese gk,assam,assam history,assam gk in hindi,assam geography gk,assam gk for apsc pdf,assam gk for apsc,20 expected gk questions for assam police and assam forest exam in assamese,assam general knowledge,simple question and answer,gk question answer,amazing question and answer,funny question and answer,gk,general science for competitive exams,ssc gk,important gk questions,gk questions,most important gk,general knowledge,top 10 important gk question answer in hindi for competitive exams,gk for all competitive exams, railway gk,free pdf,gk questions,gk 2018 free pdf download,2 april 2018 | current affairs and gk | pdf free download | in hindi,how to download gk pdf for railway group d,download gk pdf,download free lucent's gk pdf

Hello Friends , We are collected some important General Knowledge questions which are frequently asked in various comprehensive examination. Our GK section is for those candidates who are preparing them for various comprehensive examinations like Bank, SSC, Police Constable, Agriculture, Forest etc.






1. Who wrote the Assamese Novel “Miri Jiyori” ?
(A) Hemchandra Goswami
(B) Rajini Kanta Bardoloi
(C) Manoni Raisom Goswami
(D) Lakshminath Bezburah 
(Ans:  B)

2. Sainik School in Assam is situated in the District
(A) Goalpara
(B) Barpeta
(C) Bongaigaon
(D) Kokrajhar
(Ans: A)

3. Which is the first Assamese colour film?
(A) Bhaiti
(B) Joymati
(C) Dr. Bezburah
(D) Bowari
(Ans: A)

4. Who was the first recipient of Gyanpeeth Award in Assam?
(A) Hemchandra Baruah
(B) Manoni Raisom goswami
(C) Lakshminath Bezburah
(D) Birendra Kumar Bhattacharya
(Ans: D)

5. Which of the following place in Assam is famous for bell metal products?
(A) Suwalkuchi
(B) Palasbari
(C) Sonapur
(D) Sarthebari
(Ans: D)

6. Panidihing Wildlife Sanctuary in Assam is famous for
(A) Tiger
(B) Elephant
(C) Rhinoceros
(D) Migratory Birds
(Ans: D)

7. The famous Assamese Novel “Mamore Dhora Tarowal” is written by
(A) Lakhminath Bezburah
(B) Mamani Raisom Goswami
(C) Hemchandra Boruah
(D) Nalini Bala Devi
(Ans: B)

8. The City Animal of Guwahati is?
(A) Gangetic river Dolphin
(B) Wild Buffalo
(C) Swamp Deer
(D) Pigmy Hog
(Ans: A)

9. Who was the last king of Ahom Kingdom in Assam?
(A) Gadadhar Singha
(B) Jogeswar Singha
(C) Purandar Singha
(D)Sulikphaa
(Ans: C)

10. In which year Dispur became the capital of Assam?
(A) 1973
(B) 1971
(C) 1985
(D) 1972
(Ans: A)

11. Rudra Baruah is known as
(A) Biplavi Kavi
(B) Asom gourav
(C) Luit Konwar
(D) Katha Silpi
(Ans: C)

12. Which of the following places was the last capital of Ahom Kningdom?
(A) Rangpur
(B) Sivasagar
(C) Jorhat
(D) Digrubarh
(Ans: C)

13. In which year Kaziranga designated as National Park?
(A) 1974
(B) 1950
(C) 1972
(D) 1980
(Ans: A)

14. Which is the only Rain Forest in Assam?
(A) Nameri National Park
(B) Dehing Patkai Wildlife Sanctuary
(C) Kaziranga National Park
(D) Pobitora Wildlife Sanctuary
(Ans: B)

15. Which is the place in Assam is also nicknamed as “Manchester of the East”?
(A) Dhakuakhana
(B) Diphu
(C) Haflong
(D) Sualkuchi
(Ans: D)

16. Who was the first president of Assam Sahitya Sabha ?
(A) Hiren Gohain
(B) Bhupen Hazarika
(C) Padmanath Gohain Baruah
(D) Kaliram Medhi
(Ans: C)

17. In which year Gauhati University is established?
(A) 1942
(B) 1948
(C) 1952
(D) 1950
(Ans: 1948)

18. The Assam Official Language Act was published in the year
(A) 1955
(B) 1965
(C) 1960
(D) 1972
(Ans: C)

19. Who is the author of the book ‘Red River and Blue Hills’?
(A) Amiya Kumar das
(B) Nirmalprabha Bordoloi
(C) Ankush Saikia
(D) Bishnuram Medhi
(Ans: C)

20. In which year Bhupen Hazarika was born?
(A) 1926
(B) 1943
(C) 1922
(D) 1972
(Ans: 1926)
Download

click to begin

Pdf GK Download